HOLDBESKRIVELSER

AQUAFITNESS: AquaFitness er aerobic i vand, der effektivt træner alle muskler, samtidig med at der er minimal belastning af led. Træningsformen er optimal til genoptræning, men henvender sig også til dem, der er i god form og ønsker at blive udfordret. Træningen foregår i det store bassin i svømmehallen.

Se videopræsentation af Aquafitness

BODYTONING: BodyToning er en træningsform, der træner alle kroppens store muskelgrupper, samtidig med at man får pulsen op. Der vil blive brugt forskellige former for redskaber, såsom stepbænk, vægtstang, vægtskiver, træningselastik mm. Timen er velegnet til dig, som ønsker opstramning og toning af hele kroppen. Kropsholdning og korrekt teknik er således hele tiden i fokus.

Se videopræsentation af Bodytoning

BODYPUMP: Body Pump er en træningsform, som træner og toner dine muskler i en kombination af styrketræning og konditionstræning. Der arbejdes med vægtstænger og skiver i forskellige størrelser efter eget ønske. Body Pump resulterer, trods navnet, ikke i store pumpede muskler, men fokuserer på toning og markering af alle kroppens muskler. Der arbejdes med forholdsvis lav belastning og mange gentagelser. Intensiteten er høj, hvilket giver en høj kalorieforbrænding. Med andre ord; det er en time, der bør prøves af alle!

Se videopræsentation af Bodypump

CORE/STABILITETSTRÆNING: forbereder muskler og led på de belastninger kroppen udsættes for når man fx skal stå på ski. Der forkuseres på træning af muskeludholdenhed, balance og ledstabilitet. Der vil være meget fokus på træning af ben, baller, mave og ryg.

CROSSFITNESS: CrossFitness er en intensiv og alsidig træningsform, der bygger på kroppens naturlige bevægemønstre. CrossFitness forbedrer styrke, kondition, hurtighed og udholdenhed. Træningen er intens, udfordrende og sjov. Alle, uanset træningsniveau, kan være med, da øvelserne kan tilpasses den enkelte deltager. CrossFitness foregår i Boxen.

Se videopræsentation af Crossfitness

FLAD MAVE/STÆRK RYG: Dette hold har kort og godt til formål at gøre din mave fladere og stærkere. Dette gøres ved effektiv træning af de dybe mavemuskler, også kaldet transversus abdominis. Som en sidegevinst styrker mange af øvelserne også lænden og dermed kropsstammen. For at få den flade mave, skal der ligeledes forbrændes fedt/kalorier. Timen består derfor også af pulstræning.

Der findes forskellige typer af flad mave/stærk ryg hold: 

- Flad mave/stærk ryg Intro: Et hold hvor alle kan være med. Timen varer 40 minutter og der er dermed sat tid af til forklaringer omkring de enkelte øvelser og vejrtrækningen.

- Flad mave/Stærk ryg 40 minutter: Til dig som er klar til at tage skridtet videre fra en INTRO time.

- Flad mave/Stærk ryg 50 minutter: For de øvede.

Se videopræsentation af flad mave/stærk ryg

FYSIOTRÆNING (V. FYSIOTERAPEUT JETTE SCHOUSBOE OG JONAS HESSELLUND)

Hvis du har problemer med ryggen eller gerne vil undgå at få det, er FysioTræning det helt rigtige for dig. Hele kroppens muskulatur trænes, mens der er særligt fokus på kropsstammen, som består af mave og lænd. Netop kropsstammens muskler er utrolig vigtige, da det er disse, der sørger for stabilitet omkring rygsøjlen.

GLA:D® – HOFTE/KNÆ er et hold med fokus på at lindre smerter i hofte og knæ. Du vil få styrket dine mave- og rygmuskler samt lårmuskulaturen og lærer at have en god holdning, så du skåner dine knæ. Derudover vil du blive undervist i, hvad der sker i kroppen ved artrose, og hvordan man ”behandler” sig selv. Undervisningen bliver varetaget af en specialuddannet fysioterapeut. 

GLA:D® RYG er for alle som har nuværende eller tilbagevende rygsmerter. Holdet har fokus på at få dig til at bevæge og bruge din ryg optimalt. GLA:D® Ryg er bygget op af alle de ting, vi ved, der har størst effekt på rygsmerter. Derudover vil du modtage undervisning i, hvad det er der sker, når vi har ondt. Undervisningen bliver varetaget af en specialuddannet fysioterapeut.

Se videopræsentatino af GLA:D® RYG

MOBILITY: er til dig, der har et ønske om at blive mere smidig. Du forbedrer rækkevidden i dine led, så du nemmere kan udføre de bevægelser, der udføres på de andre hold. Der er fokus på udstræk, balance og forøgelse af din kropsbevidsthed. Samtidig er det også med til at forebygge skader. Mobility er derfor et godt supplement til de andre hold og er en anderledes måde at styrke din krop på.

HIIT CARDIO: HIIT Cardio står for Høj Intensiv Interval Træning Cardio og er en yderst effektiv træningsform, som typisk består af helt korte 20-30 sekunders intervaller med tilsvarende pauser imellem hvert interval. Man gennemfører typisk 10-20 intervaller på en time. HIIT er effektivt til at forbrænde fedt, fordi du ikke alene forbrænder en masse kalorier under træningen, men fordi du også har en signifikant fedtforbrænding efter træningen. HIIT Cardio er for alle!

Se videopræsentation af Hiit Cardio

HIIT STYRKE: HIIT Styrke står for Høj Intensiv Interval Træning Styrke og er en yderst effektiv træningsform, som typisk består af 30-60 sekunders intervaller med tilsvarende pauser imellem hvert interval. Man gennemfører typisk 10-20 intervaller på en time. HIIT er effektivt til at forbrænde fedt, fordi du ikke alene forbrænder en masse kalorier under træningen, men fordi du også har en signifikant fedtforbrænding efter træningen. På disse timer vil man kunne opleve at træne med meget vægt. HIIT Styrke er for alle!

Se videopræsentation af Hiit Styrke

PILATES: Pilates er en effektiv træningsform for især ryg, mave og holdning. Styrkeøvelserne kombineres med  dybe vejrtrækninger, hvilket bevirker en afstressende effekt på krop og sjæl. Kroppen bliver stærk og smidig af Pilates og når først grundprincipperne er indlært, kan de nemt overføres til dagligdagen, så vi husker at sidde og gå med den rette holdning.

Se videopræsentation af Pilates

YOGA: Hos Hedensted Centret tilbyder vi flere former for Yoga:

HATHA YOGA:
Kroppen blødgøres og æltes fri fra små spændinger. Ved at træne yoga vil du, både som begynder og øvet, opnå større velvære såvel fysisk som psykisk. Yogaen virker gavnlig og afstressende på muskler, led, organer og sind. Der er stræk og afspændende øvelser, åndedrætsøvelser og afsluttende evt. restorative øvelser, en lille meditation, afspænding og/eller kropscanning. Tempoet er roligt og kroppeb "lukkes ned", ligesom vi under timen har fokus på at flytte os fra hovedet ned i kroppen.
Alle kan være med.

VINYASA YOGA:
Vinyasa Yoga er en af de dynamiske former for yoga, hvor yogastillingerne udføres i et hurtigt tempo og bliver sat sammen i kortere eller længere sekvenser. Der er sjældent pause mellem stillingerne og fokus er på at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet. I Vinyasa yoga er overgangen fra én stilling til en anden lige så vigtig som dét at være i en stilling. Det vedvarende fokus på bevægelse og åndedræt kan frembringe en tilstand af meditation i bevægelse. Ved udførslen af Vinyasa yoga dannes der meget varme i kroppen og det hjælper til at udskille affaldsstoffer. I mange former for Vinyasa yoga - Astanga Yoga undtaget - vælger underviseren ofte selv, hvilke stillinger, der skal indgå og i hvilken rækkefølge. Derfor kan du opleve at lave nye sekvenser fra gang til gang. Vinyasa-sekvenser kan også opleves på en Hatha yoga klasse, fx i form af de klassiske solhilsner, hvor bevægelserne kædes sammen med hinanden og synkroniseres med åndedrættet.

HENSYNSTAGENDE YOGA:
Har du brug for særlige hensyn i din yoga, så er dette holdet for dig. Der er mulighed for at opnå ny styrke, smidighed, indre ro og afspænding.
Med udgangspunkt i kroppens symmetri og lige linjer, træner vi stillinger, som styrker din ryg/nakke, arme/skuldre samt smidiggør ben/bækken.
Vi gør det i et roligt tempo med opmærksomhed på vejrtrækning og kropsbevidsthed.
Din energi genopbygges med hvilestillinger og afspænding via dybere kontakt med åndedrættet. Holdet tilpasses den enkelte - så alle kan være med.

MINDFUL YIN YOGA:
Mindful Yin Yoga er perfekt som sumblement til de mere yang (aktive) yogaformer som feks Hatha og Power Yoga.
Når du laver Yin Yoga slapper du af i musklerne og strækker kroppens led og bindevæv. Dit åndedræt bliver langsommere og det påvirker dit parasympatiske nervesystem, så du opnår dybere afslapning og mindre stress.
Med Yin Yoga træner du også dit nærvær og din evne til at mærke hvad der sker i kroppen. Med større kropsbevidsthed kan du undgå stress, fordi du bliver i stand til at mærke, hvad du har brug for.

POWER YOGA:
Power Yoga er en fantastisk træningsform der giver en lang række fordele: 1. Afstressning og afspænding. 2. Opstramning af hele kroppen. 3. Mærkbar øget smidighed. 4. Øget styrke, stabilitet og muskelkontrol. 5. Bedre balance. 6. Bedre og dybere vejrtrækning. 7. vægttab og bedre fordøjelse. 8. Lavere blottryk og kolesteroltal. 9. Bedre holdning, som giver mindre stress og smerte i nakke, skuldre og ryg. 10. Øget kropsbevidsthed.

SENIORTRÆNING: Vi starter med fælles opvarmning, for at få pulsen op og gang i leddene. Derefter arbejder vi med styrketræningsmaskinerne og afslutter med fælles udstrækning. Der er en instruktør til stede under hele træningen, så du kan få den rette vejledning til din træning.

Se videopræsentation af Seniortræning

CYCLING: Cycling er instruktørstyret cykling på en stationær cykel til motiverende musik. Der er intervaller af forskellig varighed og tempo og der skiftes mellem siddende og stående kørsel. Intensiteten er høj og du vil opnå en meget høj forbrænding og effektiv konditionstræning. Der kan anvendes både cyclingsko (look og SPD), men man kan også bruge almindelige sko. Cyklerne er udstyret med små skærme der viser watt, puls, RPM, hastighed og meget mere. Instruktørerne bruger værdierne til at styre intensiteten ud fra deltagernes individuelle cykelform. 

Cycling INTRO er for dig, der aldrig før har prøvet cycling. Der bliver instrueret i korrekt indstilling af cyklen og i generel cyclingteknik. Timen foregår i et behersket tempo med mange indlagte pauser undervejs. Timen er kortere end en almindelig cycling time. Vi hjælper dig og sørger for, at du får en god oplevelse.

Se videopræsentation af Cycling

SWITCHING CIRKELTRÆNING: Switching er en hurtig og effektiv træning af hele kroppen i vores unikke cirkeltræningssystem. Switching er en kombination af styrketræning og konditionstræning og meget velegnet til toning af kroppens muskler og et godt supplement til vægttab.

Se videopræsentation af Switching Cirkeltræning

Fit Kids (8-12 år):  Fit kids er sjov, varieret og effektiv træning for både drenge og piger i alderen 8-12 år. Holdet varetages af veluddannede instruktører, der sikrer, at træningen er tilpasset aldersgruppen. Alle kan være med, uanset om man er vant til at dyrke idræt eller ej. 

Se videopræsentation af Børnefitness

ZUMBA: Zumba er den hurtigst voksende dansebaserede fitnessform i verden, hvor motionister i alle aldre forelsker sig i den smittende latinamerikanske musik, de simple dansetrin og de store kropsrelaterede fordele. Det er sjovt, effektivt, opstrammende, konditionsgivende og særdeles fedtforbrændende. Du behøver ikke at kunne danse i forvejen, hvorfor Zumba er for ALLE.

Se videopræsentation af Zumba

WALKING FITNESS: foregår på et slags løbebånd, som primært bruges til gang. Som udgangspunkt kører timerne som holdtræning med en varighed på 40 minutter. Walking fitness er en sjov og effektiv motionsform, hvor man både arbejder med kondition og styrke af ben og baller. Samtidig arbejder man hele tiden med core muskler for at stabilisere og holde balancen. Båndet er laver således, at man selv skal træde det rundt. Det har en konstant stigning på 15 %. Denne stigning kan man dog selv stille op eller ned - alt efter hvilken form man er i. 

Se videopræsentation af Walking Fitness

 

bubble