Aktiv Sygemeldt

Hos Hedensted Centrets Sundhedsafdeling har du mulighed for at være aktiv sygemeldt. Her kan du blandt andet deltage på vores mange holdtræningshold i fitness og få fri adgang til svømmehallen i dens åbningstider.

Vores gode samarbejde med Jobcenter Hedensted har bevirket, at vi i tidens løb har trænet rigtig mange sygemeldte. Vi kan tilbyde et bredt udvalg af ugentlige hold, såsom varmtvandstræning, holdtræning i fitnesscentret og meget andet.

På baggrund af en grundig undersøgelse af hver enkelt deltager, udarbejder vi en personlig træningsplan, så alle kan vende tilbage til arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Er dette tilbud aktuelt for dig, kontakt da din sagsbehandler på jobcentret, så denne kan hjælpe dig med en henvisning. 

Det siger brugerne om konceptet

"Jeg fik en diskusprolaps for ca. 1 år siden, som stjal alle kræfterne i mit højre ben og da det var værst, kunne jeg kun gå 25 meter uden støtte. Jeg havde så mange smerter og var meget frustreret.

Heldigvis har jeg en god læge og jeg undgik operation. Men det fjerner jo hverken smerterne eller frustrationen. Jeg fik noget mere smertestillende medicin, som gjorde mig fuldstændig rundtosset i mit hoved.

En dag ringede min sagsbehandler fra jobcentret til mig og tilbød et 8-ugers træningsforløb i Hedensted Centret. Jeg takkede ja tak til tilbuddet og startede op med vandgymnastik. Det gik rimelig godt og jeg fik dermed også mod på, at deltage på fys-hold i fitnesscentret.

I starten skulle det vise sig, at være noget af en udfordring. Vi skulle starte med at gå op og ned af trapperne, som går op til fitness faciliteterne. Jeg stivnede fuldstændig, for hvordan i alverden skulle jeg komme op af disse trapper - for slet ikke at tænke på -  hvordan jeg skulle komme ned igen, med et ben som ikke ville det jeg ville. Men fysioterapeuten insisterede og jeg tænkte, ja ja så prøver jeg da. Det skulle så vise sig,  at det var de første skridt til den største personlige sejr jeg længe - om nogen sinde - har haft.
Jeg kom både op og ned ved at klamre mig til gelænderet  - humpende med det ene ben slæbende efter mig.

Jeg var ihærdig med træning, samt yoga for hensyntagende i Hedensted Centret i mange måneder, som i dag har resulteret i, at jeg har trænet mig op til, nu at kunne gå 200 km/mdr. og ikke kun de sølle 25 meter, som for et år siden. Og trapperne, de er ikke længere en udfordring.


Jeg er slet ikke færdig endnu, da jeg har fået rigtig meget blod på tanden og træner flere gange i ugen her i centret og svømmer hver morgen. Jeg takker min sagsbehandler, min familie og ikke mindst fysioterapeuterne her i Hedensted Centret, for at jeg er kommet i endnu bedre form end jeg nogen sinde har været."

Henriette Grøn

“Hedensted Centrets træningslokaler er så dejlig åbne, med gode kvalitetsmaskiner til alle former for træning. Der er plads til alle slags mennesker i alle aldre og størrelser, og de ansatte er rigtig gode til guide og hjælpe dig i brug med maskinerne og i general træning. Personalet er i øvrigt altid smilende og professionelle, og det er en fornøjelse at komme i centret. Personligt har jeg fået rigtig meget ud af og komme og træne i Hedensted Centret.

Jeg har brugt både træning i varmtvandsbassin og senere i træningscentret og har aldrig følt mig "udenfor", som i mange andre fitnesscentre, hvor man kun ser de pumpede fyre og de små tynde piger.

Jeg træner fortsat i Hedensted Centret og har haft stor glæde af træne mig stille og roligt op i varmt vand, og har derefter kunne træne normalt.”

Michael

bubblemedia