GENOPTRÆNING

Der er flere muligheder for at opstarte et genoptræningsforløb i Hedensted Centret. Du kan enten få en henvisning fra din virksomheds sundhedsaftale, du kan have en privat forsikringsaftale, være medlem af “Sygeforsikring Danmark” eller du kan betale for behandlingen selv.

Du har mulighed for at deltage til fysiotræning i fitness centret og bassintræning med fysioterapeut i svømmehallen. Træningen i det varme vand gør det muligt at bevæge ømme led og muskler tidligt i dit genoptræningsforløb. Indledningsvist vil du blive undersøgt og vejledt af en fysioterapeut, hvilket vil danne udgangspunkt for dit personlige genoptræningsprogram. Alle vores fysioterapeuter har stor ekspertise, erfaring og gode træningsfaciliteter til rådighed, så der kan ydes den bedst tænkelige genoptræning til dig.

Pris ved selvbetaling 90,- pr. gang (Refusion fra danmark 45,-)

Udtalelse fra patient:

"Jeg fik en diskusprolaps for ca. 1 år siden, som stjal alle kræfterne i mit højre ben og da det var værst, kunne jeg kun gå 25 meter uden støtte. Jeg havde så mange smerter og var meget frustreret.

Heldigvis har jeg en god læge og jeg undgik operation. Men det fjerner jo hverken smerterne eller frustrationen. Jeg fik noget mere smertestillende medicin, som gjorde mig fuldstændig rundtosset i mit hoved.

En dag ringede min sagsbehandler fra jobcentret til mig og tilbød et 8-ugers træningsforløb i Hedensted Centret. Jeg takkede ja tak til tilbuddet og startede op med vandgymnastik. Det gik rimelig godt og jeg fik dermed også mod på, at deltage på fys-hold i fitnesscentret.

I starten skulle det vise sig, at være noget af en udfordring. Vi skulle starte med at gå op og ned af trapperne, som går op til fitness faciliteterne. Jeg stivnede fuldstændig, for hvordan i alverden skulle jeg komme op af disse trapper - for slet ikke at tænke på -  hvordan jeg skulle komme ned igen, med et ben som ikke ville det jeg ville. Men fysioterapeuten insisterede og jeg tænkte, ja ja så prøver jeg da. Det skulle så vise sig,  at det var de første skridt til den største personlige sejr jeg længe - om nogen sinde - har haft.
Jeg kom både op og ned ved at klamre mig til gelænderet  - humpende med det ene ben slæbende efter mig.

Jeg var ihærdig med træning, samt yoga for hensyntagende i Hedensted Centret i mange måneder, som i dag har resulteret i, at jeg har trænet mig op til, nu at kunne gå 200 km/mdr. og ikke kun de sølle 25 meter, som for et år siden. Og trapperne, de er ikke længere en udfordring.


Jeg er slet ikke færdig endnu, da jeg har fået rigtig meget blod på tanden og træner flere gange i ugen her i centret og svømmer hver morgen. Jeg takker min sagsbehandler, min familie og ikke mindst fysioterapeuterne her i Hedensted Centret, for at jeg er kommet i endnu bedre form end jeg nogen sinde har været."

Henriette Grøn

 

 

 

 

 

 

bubblemedia