Saunagus

Vi kører fremover gus i vores store flotte sauna på nedenstående tidspunkter:

Onsdag kl 18.15 - 18.40 - 19.30 - 19.55 (Wellnessaften for voksne over 16 år)
Udvalgte lørdage med gus events 

Hvert gus varer ca. 10 min og koster 15,-. 

Medlemmer kan foretage en plads reservation til saunaen via Sport solution. Er man ikke medlem, kan man ringe til os på 75891899 tryk 3 i svømmehallens åbningstid, og blive booket en plads i saunaen som gæst. Fælles for medlemmer og gæster gælder, at guset betales i receptionen ved ankomst.

MEDLEMMER BOOK HER

Wellnessaften
Om onsdagen er der wellnessaften for voksne over 16 år. Nærmere beskrivelse af denne hyggelige aften findes under fanen Wellnessaften for voksne.
Her vil der være saunagus ved forskellige gusmestre med varierende temaer.

Lidt fakta og retningslinier før, under og efter et gus:
Kort fortalt går et saunagus ud på at gusmesteren hælder vand blandet med æteriske olier over de ca. 115 grader varme sten. Herefter bliver duften fra olierne og varmen fra fordampningen af vandet fordelt af gusmesteren med et håndklæde eller en vifte ud til deltagerne. Under guset bliver der spillet forskellige genrer af musik - for det meste afslappende. Gusmesteren varierer svingteknikkerne, så deltagerne både oplever blide varme briser og kraftige varmere vindpust sendt imod dem.

I vores sauna er der plads til 35 personer, men vi har et max antal på 25. Dette er bl.a. for at give vores gæster en god oplevelse, hvor det er muligt at flytte rundt undervejs.

På de øverste bænke er der ca 83 grader, og så falder temperaturen ca. 10 grader for hver bænk man rykker ned. Det er altid muligt at rykke rundt undervejs i guset, så længe man forsøger ikke at forstyrre de andre. Bliver det for varmt, er det ligeledes også altid tilladt at forlade saunaen under guset, og her henstiller vi til, at man forbliver ude, indtil gusmesteren igen åbner døren. Føler man ubehag, så tal med en livredder, og spring ikke i bassinet.

Effekten af saunagus kan være meget forskellig, men det er vigtigt, at du er godt hydreret, når du kommer og ligeledes indtager godt med vand, mens du er i svømmehallen. De rene olier har ligeledes forskellige effekt på kroppen og vores nervesystem, og nogle mærker mere effekt heraf end andre. Man kan opleve svimmelhed og lettere ubehag efter et saunagus, og det skyldes som oftest, at kroppens depoter enten er løbet tør for sukker, salt eller væske.

Vi opfordrer vores gæster til at være klar ved saunaen 5 min før guset starter. Husk et stort håndklæde til at sidde på, der dækker helt ned til fødderne, samt en drikkedunk til efter guset.

Som noget nyt tilbyder vi ikke længere engangs krus til vores saunagængere, men der vil hele tiden være mulighed for at fylde den medbragte drikkedunk op med koldt vand. Har man glemt sin drikkedunk (eller håndklæde til at sidde på) kan disse købes i receptionen. Drikkedunke kan afgive pftalater, og er ikke længere velkommen i saunaen.

Efter guset er det vigtigt at du skyller dig grundigt, hvis du ønsker at køle dig ned i svømmebassinet. Der er både varm og kold bruser lige udenfor saunaen eller oppe ved loungepoolen. Skal du i bassinet, så husk at tage hensyn til de svømmere, der evt måtte befinde sig på banen tættest på saunaen.

Personer med epilepsi, kræftsygdomme, hjerteproblemer, gravide, duft- eller parfumeallergi anbefales ikke at deltage i saunagus. Har du haft en blodprop, bør du tale med egen læge, inden du deltager i saunagus. Deltagelse i saunagus er på eget ansvar.

 

Se alle tilbud & events

bubble