Knæ & Hofte

Knæspecifik genoptræning indebærer en række øvelser og behandlinger, der sigter mod at styrke knæet og genoprette dets funktion efter en skade eller operation. Her er en beskrivelse af knæspecifik genoptræning på 10 linjer:

  1. Start med passive øvelser som knæbøjninger og strækøvelser for at genoprette bevægeligheden og reducere hævelse.
  2. Derefter gradvis implementere aktive øvelser som quadriceps-styrketræning (f.eks. lårstrækninger og knæpres) for at opbygge muskelstyrke omkring knæet.
  3. Udfør øvelser for at forbedre balancen og koordinationen, såsom enbenstående eller balancebrætøvelser.
  4. Inkluder ekscentriske øvelser som trappeøvelser eller kontrollerede sænkninger for at styrke knæets sene- og muskelstrukturer.
  5. Inddragning af funktionelle øvelser, der efterligner dagligdags aktiviteter som trappegang, løb eller hop for at genoprette knæets normale funktion.
  6. Brug af terapeutiske teknikker som massage, is- eller varmebehandling og elektrostimulation for smertelindring og stimulering af helingen.
  7. Anvendelse af elastiske bånd eller vægte til at modstå bevægelsen og øge intensiteten af øvelserne gradvist.
  8. Arbejd med en fysioterapeut eller træningsekspert for at sikre korrekt teknik og tilpasning af øvelserne til individuelle behov.
  9. Sørg for tilstrækkelig hvile og restitution mellem træningspassene for at undgå overbelastning og fremme helingen.
  10. Gradvis genoptagelse af sportsaktiviteter eller normale daglige aktiviteter under overvågning af en specialist for at sikre, at knæet er fuldt genoptrænet og i stand til at håndtere belastningen.

Bemærk, at det er vigtigt at konsultere en sundhedsprofessionel eller en specialiseret fysioterapeut for at få en individuel vurdering og tilpasning af genoptræningsprogrammet baseret på den specifikke knæskade eller operation.

Her har du muligheden for at træne under tæt supervision. Så vil vi gøre vores for at sikre de bedste muligheder for at du opnår en smertefri træning. Du vil blive præsenteret for varierende, men samtidig udfordrende træning, så vi sikrer at du kommer omkring hele leddet.

Holdet køres med løbende optag. Så du kan springe til og fra præcis som det passer ind i dit genoptræningsforløb.

Er du medlem af sygeforsikring 'danmark' og ønsker at anvende dette under dit forløb skal du først ind forbi klinikken til en forundersøgelse inden deltagelse på holdet.  

Tidspunkt: Onsdage kl. 08.00 - 08.50. 

Pris:

90,- pr. gang med mulighed for tilskud fra Sygesikring Danmark (45,-). 
10-tursklippekort 750,- (75,- pr. gang).
20-tursklippekort 1200,- (60,- pr. gang). 

Tilmeld dig på mail: jh@svom.dk 

bubble